Det är kostnadsfritt att lägga in evenemang i kalendern!

Det krävs ett Google konto för att kunna lägga in evenemang i kalendern. Inga problem om du inte har det, då fixar du det enkelt!  Följ guiden nedan och hör av dig om du får problem så försöker jag guida.
Alternativt mailar du Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.så lägger jag in!

1. Om du inte har ett google konto så kan du skapa ett här:
https://accounts.google.com/SignUp?hl=sv
Där kan du välja att koppla kontot till din nuvarande mailadress. I annat fall väljer du en gmailadress.

 2. Sen informerar du mig om vilken mailadress som är knuten till ditt mailkonto. Då lägger jag till dig som administratör för kalendern som heter ”offerdal”. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller skicka pm på facebook så fixar jag när jag kan! Jag återkopplar när detta är gjort.

3.Därefter så går du till googles kalendersida:
https://calendar.google.com
I vänstra kolumnen borde du nu se två (minst) kalendrar, din egna privata och den som heter ”Offerdal”.  Nu kan du se, skapa och redigera evenemang i Offerdalkalendern.

  4. För att skapa evenemang klickar du på ”skapa” i den röda rutan uppe till vänster på sidan.
Fält:
-Du fyller i titeln på ditt evenemang i rutan ”händelse utan namn”
-Startdatum och tid och slutdatum och tid, alternativt kryssa i ”heldag”.
-Kryssa i ”upprepa” om det är ett återkommande evenemang, tex varje vecka samma veckodag. Var noga med att välja slutdatum om du väljer denna funktionen, annars fortsätter evenemanget ”för alltid”.
-Lämna fältet ”var” tomt. Hade detta funkat som tänkt så hade du kunnat skriva in exakt adress och få en vägbeskrivning dit. Tyvärr visar dock de flesta adresser i Offerdal endast till Offerdals kyrka, vilket ju oftast blir fel….
-Kalender: se till att ”Offerdal” är markerat! Annars hamnar evenemanget i din privata kalender och är inte synligt för någon annan!
-Beskrivning. Här kan du skriva vad du vill. Info, priser, vägbeskrivning, kontaktinfo, webbadress, etc.
-Resterande fält: Lämna som de är.

-SPARA, röd ruta, högst upp på sidan.
Kolla så att evenemanget syns i kalendern, och sen även att det syns i kalendern på www.offerdal.se. Observera att det kan dröja en liten stund innan det är synligt, men går det flera timmar så är det något som är fel. Tänk dock på att om du haft offerdal.se öppen när du skapade evenemanget så måste du uppdatera sidan (enklast genom att trycka F5).

5. För att redigera existerande evenemang så klickar du på evenemanget, ändrar, och sparar.

 

Kalendern i mobilen

 Du kan nu även ha kalendern tillgänglig i din mobiltelefon. Exakt hur du gör beror på vilken mobil du har och därför är det svårt att ge exakta instruktioner. Söker du på ”Google Kalender” i butiken så finns det dock olika att välja på. Det du sen behöver göra är att välja vilka av dina kalendrar som ska vara synliga. Se till att ”Offerdal” är synlig om du så önskar. Du kan nu även lägga till evenemang direkt i mobilen (appen) på samma sätt som via webbläsaren. Samma sak här, var noga med att välja rätt kalender! 

Vid problem maila info@offerdal så guidar jag om jag kan. Skicka då gärna med skärmdumpar om du kan, annars beskriv problemet noga, annars är det väldigt svårt att hjälpa.

 Lycka till 😊

 Om du inte kan/vill lägga in direkt i kalendern, så tipsa gärna om kommande evenemang på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via facebooks pm funktion.  Lägg gärna även in en blänkare direkt på vår facebooksida för än bättre spridning.